Poluautomatska volumetrijska punilica za zrnate i granulirane proizvode. Poluatomatska pakerica, poluaotomatska vaga za punjenje sipkih medija.

Ako trebate pakirati zrnate ili granulirane proizvode; riža, grah, biber, šećer, čaj, pseća ili mačja hrana, sjemenke za ptice ili samo sjemenje, ova punilica je idealno riješenje uz malo ulaganje. Pakirati možete navedene zrnate ili granulirane proizvode u rasponu od 100 do 1000 g (1 kg) ili pak na većem stroju od 200g do 2 kg. Oba tipa na skladištu.

Punilica radi na volumertijskom principu; za odabrani proizvod poznate specifične težine, podesi se visina spremnika za pakiranje na volumen, koji odgovara težini pakovine. Nakon toga u ulazni spremnik volumena za cca 50 litara, nasipa se medij koji se želi pakirati, podmeće se vrećica ili kutija, a fotoćelija omogućuje pražnjenje u ambalažu. Zaokretanjem bubnjastog mehanizma (jednog od 4) i postavljanjem nove ambalaže, omogućuje se novi ciklus.

Promjena volumena pakiranja ostvaruje se jednostavnim podizanjem ili spuštanjem teleskopskih nastavaka sva 4 mjerna spremnika, a kontrola pakovine provjerava se na stolnoj priručnoj vagi.

Punjenje ulaznog spremnika, može se ostvariti fizičkim usipavanjem iz vreća, elevatorom s vjedricama, pužnim transporterom, pneumatskim podizačem tzv. vaccum podizačem i sličnim.

Minimalistička konstrukcija stroja osigurava pouzdan rad i jednostavno održavanje. Kompletna pakerica izrađena je od nehrđajućeg materijala, kako bi bila primjererena za rad u prehrambenoj industriji.

Tehnički parametri punilice:
Mogućnost pakiranja:

  • od 500 g do 1 kg za tip 1000
  • od 1 do 2 kg za tip 2000
  • veličina ambalaže visina 50 do 300 mm, širina vrećice ili kutije 50 – 220 mm
  • kapacitet pakiranja 35 ciklusa za 1 kg,a za 2 kg 25 punjenja.
  • dimenzije 650x500x1800 mm
  • težina 120 kg
  • elektro priključak 400 W